Aankoopbegeleiding

Insito - De Zwedenspecialist plaatst op beperkte schaal advertenties van Zweedse en Noorse makelaars op onze website. Dit is natuurlijk slechts een klein deel van het totale aanbod op de Zweedse / Noorse onroerend goed markt. De kans is dan ook reëel dat u een object vindt dat niet op de website van Insito te vinden is.

Ook voor ondersteuning bij de aankoop van al die andere objecten in Zweden en Noorwegen kunt u een beroep doen op Insito - De Zwedenspecialist. Hieronder de diverse deelterreinen waarop De Zwedenspecialist u desgewenst kan ondersteunen. Veel van deze zaken kunt u zelf en zijn ook leuk om zelf te doen, maar daar waar dat lastig voor u is of niet tot het gewenste resultaat leidt, kunt u ons inschakelen. Dat geldt ook voor hulp bij het zoeken naar een huurwoning in Zweden. De zaken die wij hieronder beschrijven, hebben ook betrekking op het vinden van een huurwoning..

Wanneer u nog volop in de oriëntatiefase zit, kan een Basispakket Dienstverlening een goede ondersteuning zijn. De Zwedenspecialist is in die fase dan uw vraagbaak over alles wat met Zweden of Noorwegen te maken heeft. En verder kijken we samen met u kritisch naar de huizen die u op de Zweedse websites hebt gevonden. Vragen die u aan de Zweedse makelaar zou willen stellen, worden door ons in het Zweeds neergelegd bij de makelaar. En we plannen daarna voor u in overleg met de Zweedse makelaars bezichtigingen van huizen die u interessant vindt. Vanzelfsprekend adviseren we u ook bij het plannen van uw reis naar Zweden, zodat u de beste keuzes maakt voor een probleemloze reis. Kunnen we iets voor u betekenen of bent u benieuwd naar de prijzen? Neem gerust contact met ons op.

Wanneer de oriëntatiefase uiteindelijk leidt tot de aankoop van een huis of bedrijf, dan schakelen we door naar het pakket Aankoopfase. In deze fase ondersteunt Insito - De Zwedenspecialist bij de daadwerkelijke aankoop. We vertalen het köpekontrakt en de overige documenten rondom de aankoop, we regelen verzekeringen, nutsvoorzieningen, vuilophaal en alles wat er verder moet gebeuren in die eerste periode rondom aankoop en bezit van een huis in Zweden of Noorwegen. Tot een jaar na de aankoopdatum bieden we volledige after sales ondersteuning, zodat u nog een jaar lang met al uw vragen terecht kunt bij Insito - De Zwedenspecialist.

Emigratie

Het kan zijn dat u uw huis in Zweden uitsluitend koopt om er zelf vakantie te houden of om het huis regelmatig te verhuren. Maar het kan ook zijn dat u een huis koopt om u met uw gezin permanent in Zweden te vestigen.

Emigreren naar een ander land is een hele stap en veel mensen kunnen daarbij best wat hulp gebruiken. Ook wanneer u gaat emigreren kunt u een beroep doen op de ondersteuning van Insito – De Zwedenspecialist.

Net als in de oriëntatiefase voor een tweede huis kan ook voor uw emigratie het Basispakket Dienstverlening worden afgesloten. Neem gerust contact op voor nadere informatie of maak een afspraak voor een online kennismakingsgesprek.

Deskundig bedrijfsadvies

U wilt binnenkort starten als zelfstandig ondernemer in Zweden – of u gaat uitbreiden. Wat u ook gaat doen, in welke branche dan ook, het vraagt een gedegen en planmatige voorbereiding. U bent goed in uw werk, u ziet kansen en uw globale idee krijgt u nog wel op papier. Maar dan: marketing, concurrentie analyse, subsidies en regelingen, omzetprognose, exploitatiebudget, liquiditeitsprognose? Kortom, het schrijven van een ondernemingsplan is niet uw ding. Insito – De Zwedenspecialist adviseert u en ondersteunt u bij het opstellen van uw plan en neemt het schrijfwerk desgewenst van u over. Als interim manager en adviseur ben ik naast mijn onroerend goed activiteiten in Zweden al jaren actief op de Nederlandse markt onder de naam Van Tolie Management. De dienst ‘BEDRIJFSADVIES’ bieden we sinds een aantal jaren ook aan ondernemers in Zweden aan. Samen met u maken we een grondige analyse van uw bedrijf en uw werkwijze en doen we er alles aan om ook uw bedrijf in Zweden een duwtje in de rug geven.

Proefwonen

Emigreren naar Zweden betekent dat u alles wat u in uw vaderland hebt opgebouwd, moet achterlaten. Uw huis, uw werk, maar ook – en vooral – uw familie en vrienden. Een enorme stap, voor iedereen in het gezin. “Krijgen we geen heimwee? Gaat het lukken om werk te vinden, een bestaan op te bouwen? Kunnen we tegen de stilte? Lukt het alle gezinsleden om in het nieuwe land hun draai te vinden?” Deze en vele andere vragen zullen bij u opkomen wanneer u overweegt te emigreren naar Zweden. En afdoende antwoorden zult u niet krijgen; emigreren is immers per definitie een sprong in het duister, een reis vol onzekerheden.
Wij bieden u de mogelijkheid om te gaan “proefwonen” in enkele regio’s in Zweden. Het concept is eenvoudig. U huurt via Insito - De Zwedenspecialist gedurende een vooraf bepaalde periode een gemeubileerd woonhuis. Tijdens de periode dat u op proef in Zweden verblijft, hebt u alle gelegenheid om u te oriënteren op uw nieuwe leefomgeving: is er werk, kunnen we hier aarden, vinden de kinderen aansluiting op school, kunnen we omgaan met het gemis van familie en vrienden, wat is een geschikte plek om te wonen? Momenteel is er veel vraag naar proefwonen in Zweden en regelmatig zijn de woningen die via ons verhuurd worden bezet. In dat geval gaan wij samen met u op zoek naar andere geschikte huurwoningen. Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

FILMSERVICE

Insito – De Zwedenspecialist reist vaak
naar Scandinavië en we hebben misschien meer gelegenheid dan u om objecten met eigen ogen te aanschouwen.
Wij kunnen voor u een korte filmimpressie maken: de omgeving, de toegangsweg, de afstand tot buren, inzoomen op details van de buiten- en binnenzijde, verkeersgeluid en desgewenst een korte drone impressie vanuit de lucht. Bovendien beoordelen wij het object en vullen wij een checklist in. Op deze manier krijgt u een completer en realistischer beeld van het object van uw keuze. U bespaart zich misschien een vruchteloze en dure reis òf het object blijkt juist zo interessant dat u alsnog zelf een reis plant om snel te kunnen toeslaan.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en de kosten van een dergelijke filmimpressie te bespreken.

 

"Het is nu vijf jaar geleden dat wij ons tweede huisje in Zweden hebben gekocht en zijn hier nog steeds gigantisch blij mee! Mede dankzij de hulp van Eddy is onze droom werkelijkheid geworden!"
Pieter en Janneke de Boer
Gelukkige eigenaren van een woning in Dalarna

Compare listings

Vergelijken