Even voorstellen: Eddy

Al vele jaren kwamen wij met ons gezin naar Zweden en Noorwegen om vakantie te houden. Na een eerste kennismaking in 1997 is de liefde voor deze prachtige landen van jaar tot jaar gegroeid en langzaam maar zeker ontwikkelde zich de gedachte om in Zweden een nieuw bestaan op te bouwen. Ons oog viel op een enigszins verlopen camping in de mooie provincie Dalarna. Na een aantal serieuze stappen moesten wij onze plannen echter afblazen. Vrij kort daarna hebben wij toen wel een mooi huisje gekocht in Malungsfors om dan in ieder geval vrij regelmatig in ons geliefde Zweden te kunnen vertoeven. Tot op de dag van vandaag hebben wij van deze stap geen seconde spijt gehad.

Vrij snel daarna kwam ik in gesprek met de makelaar van wie wij ons huis hadden gekocht. Deze gooide een balletje op over samenwerking, Het was een uitgelezen kans om mijn kennis van marketing, financiën, makelaardij en mijn passie voor Zweden te combineren en een kleinschalige bemiddelingsservice op te zetten als nevenactiviteit naast mijn reguliere werk.

In het voorjaar van 2006 richtte ik het bedrijf Insito Real Estate op en ben ik kleinschalig begonnen. Al snel sloten zich van maand tot maand meer makelaars aan, breidde het aanbod zich uit en nam de klandizie, en daarmee het aantal uren dat ik aan ‘Zweden’ besteedde, gestaag toe.

De eerste jaren bestond mijn werk uit het ondersteunen van Zweedse en Noorse makelaars bij het verkopen van huizen aan klanten uit Nederland, België en Duitsland. Na een paar jaar aan de verkoopzijde besloot ik de koers te wijzigen. Ik stopte met de verkoopondersteuning van makelaars en ik zette mijn deskundigheid en opgedane kennis uitsluitend nog in voor de ondersteuning van kopers, emigranten en startende ondernemers in Zweden en Noorwegen.

Omdat onze dienstverlening breder is geworden dan uitsluitend onroerend goed, dekt de naam Insito Real Estate niet meer de totale omvang van onze werkzaamheden en is deze naam recent omgezet naar Insito – De Zwedenspecialist.

Ik vind het prachtig om met 'Zweden’ en 'Noorwegen' bezig te zijn, mijn kennis van onroerend goed en financiën aan te wenden en particulieren en ondernemers wegwijs te maken bij hun aankoop van een huis of bedrijf in Zweden en Noorwegen of bij hun emigratie naar deze prachtige landen.

Even voorstellen: Clymene

Sinds augustus 2021 mag de pagina ‘over ons’ ook echt ‘over ons’ heten. Niet alleen wijzelf, maar ook heel veel andere mensen zijn een beetje verliefd geworden op het mooie en rustige Scandinavië en schakelen onze hulp in bij de zoektocht en de aankoop van een huis of bedrijf in Zweden of Noorwegen. Daardoor kwam De Zwedenspecialist zelf nog amper aan rust toe en werd het tijd om het bedrijf verder uit te breiden.

Rondom de overgang van de basisschool naar de middelbare school kwam bij mijn ouders het idee op om naar Zweden te verhuizen en daar een camping te starten. Toen dat niet doorging, brachten we vele vakanties in Zweden door en ook nu, zelf volwassen en met een jong gezin, kom ik nog steeds graag in dit heerlijke land. Toen mijn vader de vraag stelde of ik niet wat in zijn bedrijf kon en wilde betekenen, kon ik natuurlijk alleen maar ‘ja’ zeggen. Een paar uur ondersteunen in de week breidde zich al snel uit naar een dag in de week en na een jaar combineren met een vaste baan, besloot ik deze op te zeggen en me volop voor De Zwedenspecialist in te zetten. Het is ontzettend leuk om in enthousiasme te kunnen delen met klanten en mensen op weg te helpen bij het verwezenlijken van hun droom!

Als u plannen hebt om een huis of bedrijf in Zweden of Noorwegen te kopen of op te starten, denk dan nog eens aan ons. We vinden het erg leuk om met u mee te denken en zijn u graag van dienst!

Compare listings

Vergelijken