"Dit gaat 'm worden, dit is het!"

Arjan

Wij hebben ons huis in Zweden ondertussen al 15 jaar. We zijn er ieder jaar in november, februari en in de zomer, minimaal drie keer per jaar. Het is een heerlijk plekje, we genieten er volop! We hebben in meerdere landen gekeken naar een vakantiewoning, maar toen we in Zweden op vakantie waren, voelde dat zo rustig en vertrouwd. Het paste ons als een lekkere jas. Het is zo’n fijn en rustig land, met weinig prikkels en invloeden van buitenaf. Het is er stil… de rust vinden wij echt super. 

Toen wij de knoop hadden doorgehakt om in Zweden naar een woning te gaan zoeken, ben ik op Google gaan zoeken naar iemand die wel wat wist van Zweden en ons kon helpen, want wij spraken geen woord Zweeds. Ik kwam op Eddy’s website. Het contact liep meteen goed. Met Pinksteren gingen we naar Zweden en reden we van huis naar huis. We zochten eerst in Värmland, maar Eddy wees ons ook op Dalarna, waar het net wat heuvelachtiger is. Wij vinden het hier leuker dan in Värmland, deze omgeving past echt bij ons! Eddy had alles perfect gepland, de makelaars stonden allemaal klaar.

"Eddy heeft ons echt perfect begeleid!"
man-bij-kampvuur
Arjan

De makelaar bij het laatste huis sprak geen woord Engels en wij spraken geen woord Zweeds. Maar ze was duidelijk heel enthousiast over het huis, en wij eerlijk gezegd ook. We kwamen aan over een bruggetje, het huis stond zo mooi aan het water, het grasveld netjes gemaaid, de zon scheen… Het leek helemaal top. We hebben hele gesprekken met de makelaar gehad, maar we weten niet waarover (haha). Maar toen we wegreden, zeiden we tegen elkaar “dit gaat ‘m worden, dit is het”.

Het was nog wel een avontuur, het kopen van een huis. We hadden wel een kleine hypotheek nodig, dat moest ook allemaal geregeld worden. Bij de bezichtiging kwam op het laatste moment nog iemand aanlopen, die contact had met een investeerder in Stockholm. Toen werd het nog wel even spannend. We deden een bod, maar die was te laag. Eddy zei toen: “Arjan, dit bod moet je doen. Dan is ie van jou.” We hebben direct gehandeld en toen ging het in een stroomversnelling. In één dag was het beslist. De makelaar heeft de woning direct van de site gehaald. We zijn er zielsgelukkig mee. We verhuren ons huis ook regelmatig en de reacties zijn altijd positief. En als we de kinderen vragen of ze naar Zweden of bijvoorbeeld Spanje willen, roepen ze steevast “Zweden!” Het is gewoon heerlijk samen bij het water, in de bossen, bij een zelfgemaakt vuurtje… 

Eddy heeft ons echt perfect begeleid, van de bezichtigingen van de woningen tot aan de hypotheek. Vuilnis, stroom, alles is destijds met hem geregeld en daar teren we nog steeds op. Vrij recent moest het huis ook nog alleen op mijn naam komen te staan, en ook daarbij heeft Eddy perfect geholpen. 

Daarnaast hebben we al die tijd, en nu nog steeds, echt heel leuk contact gehad. Het is oprecht heel prettig zaken doen met Eddy. Hij wil altijd helpen en het is leuk om in gesprek te zijn, een plan te bedenken en tot een goed eindresultaat te komen. Het lukt altijd, als je maar eerlijk bent naar hem toe.

Compare listings

Vergelijken